În cadrul sesiunii de instruire cu genericul ,,Aspecte juridice și practice privind obținerea statutului de întreprindere socială”, Liubovi LEAȘEVA, Expert/jurist, a prezentat Cadrul legal; Specificul întreprinderii sociale și întreprinderii sociale de inserție; Categoriile de beneficiari ai întreprinderilor sociale; Măsuri de suport și sprijin oferite de stat; etc.
La deschiderea evenimentului, Natalia CALENIC, vicepreședintele CCI a RM a reiterat importanța antreprenoriatului social, menționând că instituția camerală sprijină și încurajează implicarea antreprenorilor și ONG-urilor în rezolvarea unor probleme sociale. ”CCI își propune să asigure sustenabilitatea proiectului lansat la finele lunii iulie 2022, prin dezvoltarea continuă a Acceleratorului de Afaceri Sociale pentru regiunea Centru, promovînd produsele/serviciile antreprenorilor sociali, atât în țară, cât și peste hotare, la diferite expoziții sau misiuni economice, organizate de Cameră”, a specificat vicepreședintele CCI.
Participanții sesiunii de informare au vorbit despre necesitatea susținerii de către stat a antreprenoriatului social, întrucît țara noastră rămâne fără forță de muncă, iar implicarea persoanelor, aparținând grupurilor defavorizate, în activități economice și facilitarea accesului acestora la resursele și serviciile sociale, este încurajată.
În următoarea perioadă vor fi organizate întâlniri ale antreprenorilor sociali cu Autoritățile Publice Centrale, pentru a discuta despre problemele antreprenoriatului social în țara noastră.
Acceleratorul Antreprenoriatului Social, regiunea Centru, este dezvoltat de CCI a RM în cadrul Proiectului „Valorificăm potențialului ONG-urilor pentru promovarea și dezvoltarea antreprenorialului social în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și este cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Keystone Moldova și Centrul Contact.