Schimb de experiență la Hub-ul Regional de Afaceri Sociale din Cahul

0-02-05-6f8ae4f02986a483b895cb3a158c67dc2844f4d3045fd0994e9d0b8a66e32187_626c608f492efaafÎn data de 22 noiembrie 2023, beneficiarii Acceleratorului Afacerilor Sociale, Regiunea Centru,  gestionat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), au realizat o vizită schimb de experiență la Hub-ul Regional de Afaceri Sociale din or. Cahul, precum și la 2 unități economice- sociale: Centrul Educațional „Vibe Academy” și Pensiunea „Muzeul Pâinii” din s. Văleni, rn Cahul.

La vizita de studiu au participat colaboratorii CCI și 11 reprezentanți ai companiilor, membre ale Acceleratorului Afacerilor Sociale, Regiunea Centru.

Directoarea Filialei Cahul a CCI a RM Olga VANTEVICI, în prezentarea sa, a menționat că Hub-ul oferă asistență în crearea și dezvoltarea întreprinderilor sociale, dezvoltarea competențelor de lansare şi gestiune a întreprinderii sociale, dezvoltarea capacităților pentru atragerea resurselor financiare. Au fost aduse mai multe exemple și practici de succes a antreprenoriatului social din regiunea Cahul. Hub-ul Regional de Afaceri Sociale din or. Cahul,  este localizat în cadrul Filialei Cahul a CCI a RM.

În cadrul vizitei, antreprenorii din diferite domenii de activitate au avut posibilitatea să interacționeze cu gazdele, au făcut schimb de cunoștințe în domeniul antreprenoriatului social și au identificat noi oportunități de dezvoltare.

Astfel, în cadrul acestei vizite a fost încheiat Acordul de Colaborare între Muzeul Etnografic din Strășeni, director Efimia LUCA și Muzeul Pâinii din s. Văleni, rn Cahul, director Valentina CAMINSCHII.

Vizita a avut drept scop schimbul de experiență privind identificarea oportunităților relevante pentru antreprenoriatul social. Pe parcursul vizitei, între participanți s-au purtat discuții privind sprijinul pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale, suportul APL și modul de apelare la programe și proiecte de suport financiar pentru întreprinderile sociale, precum motivarea și suportul angajaților, care întâmpină provocări legate de adaptarea la locul de muncă.

Asemenea vizite de schimburi de experiență reprezintă o sursă de încurajare, de îmbogățire și dezvoltare a agenților economici și a unor relații de parteneriat. Sperăm că experiența acumulată în cadrul vizitei va fi promotorul necesar pentru noi realizări și istorii de succes pentru companiile beneficiare a Acceleratorului Afacerilor Sociale, Regiunea Centru.

Vizita schimbului de experiență s-a desfășurat în cadrul proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia și implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Keystone Moldova și Centrul Contact.

Distribuie acest articol: